Kopi,biskut kering atau kopi,kek?

Sumber gambar : The Independent UK

Peminat-peminat kopi seantero dunia semalam menyambut Hari Kopi Sedunia dan tweet mengenainya trending di Twitter. Istimewanya kopi sehinggakan ada hari khas untuk peminat tegar kopi merayakannya pada setiap 1hb Oktober.

Kepelbagaian jenis kopi

Kalau ditanya kepada pencinta kopi, pasti mereka boleh senaraikan jenis-jenis kopi yang ada dan dapat membezakan rasa setiap jenis kopi. Reen antara peminat kopi tapi tidaklah tahu semua jenis kopi. Ada Americano, Machiato, Latte, Ekspreso, Cappucino dan macam-macam lagi. Selain dari jenis kopi yang berbeza, cara pembancuhan kopi juga berbeza-beza di luar negara.

Pencuci mulut pelengkap kopi

Penggemar kopi akan melengkapkan minuman kopi mereka dengan pencuci mulut. Kalau di Malaysia, biskut kering adalah snek yang paling sesuai tambahan lagi apabila dinikmati ketika minum petang dan ketika hari hujan. Kopi pekat kaw-kaw, nikmat paling tak terkata. Selain biskut kering, kita juga boleh menikmatinya dengan kek, pie dan donut. Kombinasi rasa kelat dan manis sememangnya memberikan kepuasan kepada penggemar kopi.

Biskut kering dicicah dengan kopi pekat. Terbaik!!!

Dipadankan dengan Carrot Cake. Yummy!!!

Apple pie untuk feeling feeling berada di Eropah

Sumber gambar : Google Images

Terliur pula tengok pencuci mulut yang ada kan. Kepada pembaca, boleh kongsikan kepada Reen juadah yang kalian suka nikmati bersama kopi. Sambil minum kopi, boleh scroll website Qasreena www.qasreena.my dan tengok koleksi-koleksi kami okay 😉. Jumpa di next entri. ❤