Categories
Uncategorized

CARA HILANGKAN KESAN PEN PADA BAJU

HAIII!!!Assalamualaikum semua 🤗

Hari ni mama reen ada sesuatu yang menarik hendak dikongsikan…Memang sakit hati,kecewa dan geram bila baju terkena dakwat pen kan?? Tambah-tambah lagi baju baru je beli,pakai pon baru sekali dua. Bila dah kena,memang dah tak pikir panjang sebab dah tau kalau baju kena dakwat susah nak tanggal atau hilang bila basuh. So last2 jadi kain buruk la jadinya tak pun buang dalam tong sampah.

Haa..Mama Reen nak kongsikan cara hilangkan kesan pen atau dakwat pada baju korang tu 😉

Terkena Pen

  • guna hand sanitize
  • Cream of Tartar – merupakan bahan untuk membuat kek.jika ada kotoran pen di pakaian senang je.Campurkan 2 sudu teh cream of tartar bersama-sama 2 sudu teh jus lemon.Jadikan seperti paste,sapu pada kotoran.Biarkan selama 3-4 jam..Dah kering berus kotoran tersebut dan cuci pakaian seperti biasa.
  • Spray Rambut – kesan kotoran pen matabulat boleh dihapuskan dengan menyembur spray rambut pd kotoran.
  • Ubat Gigi – cara ni adakala berkesan dan ada x berkesan.tengok pada jenis fabrik dan dakwat.Caranya  letakkan ubat gigi bukan gel(yg putih ye)pada kotoran dakwat dan sental.Bilas dengan air.cara ni mungkin kena lakukan beberapa kali sehingga semua kesan dakwat boleh dihilangkan.



Terkena Dakwat

  • Susu – untuk pakaian berwarna -hanya rendam pakaian di dalam susu semalaman
  • Garam – untuk dakwat yg masih basah – campurkan garam ke atas kotoran dakwat yang masih basah. Perlahan-lahan tekan kawasan yg basah tersebut dgn tisu. Tujuannya supaya tisu boleh serap kebasahan. Keluarkan tisu dan berus keluar garam. Ulangi berkali-kali hingga kotoran benar-benar hilang

 

Selamat mencuba !! 😘

Categories
Uncategorized

JOM BERGAYA STYLE QASREENA 2.0

Assalamualaikum haiiii fans2 Mama Reen ! haaa jawab salam tu jangan tak jawab !! hihihi  🤭

Wah pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan baruuu !! omaii 😋 haaaa .. awok awok ? Mama Reen nak citer sikit niii ! 😖 Mama Reen rasa sedihhh sangat ! Baju waktu zaman2 kenal cuben dulu dah tak muattt ! kiciwaa Mama Reen hmm 😫 Semalam Mama Reen pi jumpa bestfriend Mama Reen tauuu . Habihhh daa kena bebel 🤣 Betuiii ke ?



Menurut kajian , perempuan zaman sekarang kebanyakannya mudah rasa insecure dengan perempuan lain. Kata-kata yang sering keluar dari mulut mereka ?? Antaranya ..

“dia pakai cantik lah, aku pakai macam nangka busuk”   Mama Reen pernahhh !!

“orang cantik pakai apa pun cantik”    haaa sama sama !!

Orang kurus bolehlah pakai macam tu. Aku ni gemok pakai apa pun orang pandang aku macam tong gas    betul !!! Mama Reen pernah kenaaa !!

haihhh tapii !! Mama Reen dah insaf dah lepas kena ceramah free semalam tu kikiki 🤣 haaaa nak dikatakan banyak tau sebenarnyaa  kata kata down dan insecure dengan mereka yang pandai bergaya. Hello! Siapa kata fizikal dan ekonomi seseorang itu faktor utama untuk bergaya bak stailista ? BELUM CUBA BELUM TAU 😎

WHAT SHOULD YOU DO ? 

yesssssssss ! “KEPERCAYAAN”   

✅ PERCAYA PADA KEBOLEHAN DIRI SENDIRI ✅

✅ TAK PERNAH MENGAKU KALAH ✅

✅ BUAT SEBELUM MENGALAH ✅

✅ GANTI KELEMAHAN KEPADA KELEBIHAN ✅

✅ BUAT YANG TERBAIK ✅

lebih menarik dengan hadirnya koleksi2 Mama Reen tauu ! bukan lagi masalahh para jejaka ft wanita okiess 😉 hanya MIX & MATCH pasti memikat hati orang diluar sana ❤❤❤

APA YANG MENARIK ?

Oklahh , Mama Reen share satu rahsia TERLAJAK LAWOSS koleksi2 Mama Reen 🤭 satuuu je ! haa Kain material yang Mama Reen gunakan adalah kebanyakannya Satin Premium dan ComoCrepe Textured . Tak main ehhh yang low class punya .. pastinya Mama Reen kutip daripada … ehh bukan kutip ehh hahahha pastinya Mama Reen tempah daripada yang terbaik tau !!
wahh 😍 nampakkan konsep KETULUSAN koleksi2 Mama Reen ni .. haaa padia simple , easy , gorgeous , polite ni ?? hihihi SUPRISEEEEEE 🤪✨

GORGEOUS HOT 5 STAR 

hihi gandingan CARDIGAN + DRESS menawan hati 😍
Categories
Uncategorized

SWEET COUPLE COLLECTION

Assalamualaikum awok awoknyaa 🤗 #qasreenalovers #qasmenlovers !!

harini Mama Reen ada specialll topiks nak bebel hihihi 🤭 tapii! sebelum tu Mama Reen nak tanya lah kat encik2 hubby ehh .. Nak raya cik isteri mesti nak cari baju raya kan ? nak nak pulak warna mesti sama ! tak sama habihhh la tido luar malam ni sampai tahun depan 🤣 hahaha jangan main main dengan wanita okayy ! awatt ? Mama Reen pun wanita tauu opkos laaa ! hahaha 😜



Hokeyy! dahh!! straight to the point! haa sebenarnya Mama Reen nak kenalkan dekat hangpa semua sweet collection daripada butik Mama Reen 😎 apa tu sweet sweet hak tuihh ? heyy bukan manis sahaja tau ! masam pahit masin semua dah siap campoqqq dahh 😂 hihihi .. bagai apa orang kata ? haaaa ” bagai pinang di belah dua ”  orang kata ..

Mesti tak sabar kannn nak nengoknya 🤪 hehe SUPRISEEEEEEEEEEEEEEE !!!

boleh dah lepas ni nak matchy2 dengan abe 😍 tak usah risau nak pi jauh2 untuk cari warna match hihihi .. sebab apa ? Sweet Collection dari Butik Mama Reen adooooo 😘😘

Sweet like Potatoes gituw orang kata😋  ! eh teringat pulak pickupline yang cuben Mama Reen kasi haritu 🤭

 yang berkejar terlari lari ,
jangan risau abe tetap dihati .

aishhh 😜 luluh hati Mama Reen kena pickupline sekali kikiki bagila chance sikit Mama Reen dengan cuben kejapp hish 🤣 hahahaha #qasreenalovers #qasmenlovers jangan jeless !! ehhhhh ha melalut ni lupa pulak ! tak habis lagiii eh koleksi Sweet Colletion ni ! ada lagi ? yeeee ada lagi !!

 

haaaa okay okay dah ! taknak tunjuk lebih2 nanti kang ada yang meleleh 🤭 hihihi .. Jangan tunggu lama lama nanti lama lama dia melepehhhh ~ ewahhh 😂😂 Mama Reen pun nak berangkat dulu lah .. Byee semua #qasreenalovers #qasmenlovers ❤❤❤ Jangan lupa singgah website Mama Reen okiess 🌹😉 https://www.qasreena.my/