Categories
Uncategorized

BAJU MELAYU

Assalamualaikum haiii #qasreenalovers 🤗 Mama Reen nak tanya sikit la .. Apa ciri ciri lelaki idaman korang eh ? nak yang sado ke nak yang aww aww lembik tu 🤣 ehhhh hahaha .. Kalau tanya Mama Reen opkoslah Mama Reen nak yang tough gitu kikiki 😋 aip tak padan ada cuben Mama Reen ni!!  hahaha .. Mama Reen teringatla satu pantun ni

     cekak musang berbutang lima ,
     lima rukun didalamnya,
     lima petua dibawanya,
     lima tiang ditegakkan .

Haa mesti korang dah boleh agak kan apa yang Mama Reen nak habaqq harini 😁 apa dia tu ? cer bisik sikit ? alaa .. oklah harini Mama Reen nak habaq mai pasal ~ BAJU MELAYU  koleksi unggul khas untuk #qasmenlovers 🤗 Mama Reen excited sangat ni nak share kat korang special koleksi daripada butik Mama Reen  😎 korang tau tak nama baju melayu ni dimulakan sekitar 700 tahun dulu dan dipercayai diperkenalkan pada zaman empayar Melaka oleh Sultan Muhammad Syah (1424-1444) serta kaya dengan falsafah berbusana .

Ada 2 rekaan untuk baju melayu mengikut falsafah tau .. Satu Teluk Belanga dan Satu lagi Cekak Musang .. haa , apa macam mana Teluk Belanga tu ? Apa beza dengan Cekak Musang ? okayy , nampaknya #qasmenlovers dah tak sabar ni hihihi

Mama Reen simpulkan kat sini , Baju Melayu kedua dua rekaan ni ada falsafah tersendiri sebagai adat Orang Melayu. Barulah nampoknyaa lelaki sejati 😍 hihihi

ehhh, Mama Reen dah jauh melencong nii .. sebenarnya , Mama Reen harini nak share pasal Koleksi Baju Melayu berdesign Cekak Musang eksklusif keluaran butik Mama Reen ” HARRAZ & HARIZ ” . wahh ada 2 ke😍  ? yup opkos laa #qasmenlovers haa jangan kata design Baju Melayu je ada 2 . Mama Reen punya keluaran pun ada 2 tauu special untuk kome semuaaa #qasmenlovers

Perbezaan kedua-duanya simple je iaitu dari segi material. Mama Reen cuba ketengahkan koleksi baju melayu Cekak Musang & Slim Fit menggunakan dua material yang berlainan tauu . apa tujuan dia ? Tujuan utama pastinyanya , Mama Reen nak buat survey sikit dikalangan customer Mama Reen ni.. Bukan apa , sesetengah orang beli baju sebab kualiti material & ada juga beli baju sebab design dan harga semata mata 🤗



Koleksi Harraz & Hariz diperbuat daripada material yang berkualiti tinggi  Untuk Harraz , Mama Reen menggunakan material Arzue Satin dimana materialnya bersinar & agak lembut serta sedikit mahal berbanding material Hariz. Hariz pula daripada Dull Satin iaitu satin biasa yang tidak bersinar & kelihatan agak biasa. Walaupun daripada material yang berlainan tetapi fungsinya adalah sama . Jangan melepas peluang untuk grab tauu sebab Mama Reen akan menghadiahkan butang baju melayu FOC kepada semua pelanggan 😁 sebagai gift special untuk hangpa semua hihihi

Apa pulak benefit HARIZ & HARRAZ ni ?

    • kain sejuk dan mudah iron
    • tak mudah kedut
    • slim fit tampak lebih kurus
    • cekak musang beserta lima butang baju melayu
    • 22 warna unik menarik hati

Macam mana? awesome tak colour2 koleksi baju melayu by Qasmen nie? Merecik hawau kan? Bagi korang yang jatuh cinta dengan koleksi baju melayu dari Qasmen nie, korang boleh klik www.qasreena.my atau ke ig Qasmen @qasmenmalaysia 😉

okaylah , Mama Reen pergi dulu byeee 😋 #qasmenlovers #qasreenalovers