Categories
Uncategorized

ORKID CARDRESS

Assalamualaikum fans Mama Reen #qasreenalovers !! Mama Reen nak kenalkan dekat awok semua CARDRESS YANG MENAMBAT BANYAK HATI DI ABAD INI 😍 !! apakah ituuu ? meh sini Mama Reen share hihi ..

lookkk 😍 Mama Reen dah kata dahhh !! heyyy hahaha tutup laa mulut tu haihh lalat masuk nanti hihihi  🤪🤭 amacam ??  tak terkata kann ? Nampak simple dan santai .. tapi bila dah pakaiii haih rasa macam bidadari baru turun dari lagit jahhh 😂… Ehhh yang paling penting memberikan kita keselesaan sepanjang berhari tauu  walau dimana mana 😘

#qasreenalovers mesti tertanya tanya kan apanya hebat orkid cardress ni ? hmm macam tak best je . Heyyy ! Belum cuba belum tahu tauu !!! Haa dah cuba nanti mesti nak tambah dan tambah lagiii 🤭 biar penuh wardrobe tu ..

Kehebatan Orkid Cardress ni apa ?? haa ..

  1. Boleh digunakan satu set agar kelihatan anggun dan menawan sepanjang hari.
  2. Boleh padankan cardigan dengan jeans, skirts, tshirt, palazo dan sebagainya. Jika korang ingin bergegas keluar dan tidak mempunyai masa untuk iron pakaian, korang cuma perlu sarung cardigan tersebut dengan apa-apa pakaian.
  3. Inner tanpa lengan pula korang boleh gunakan di rumah sama ada ketika menonton televisyen, tidur atau korang juga boleh padankan inner tersebut dengan sweater, jaket, blazer dan sebagainya.

lahhh.. tu je ke ? heyyyy belum habis lagi laaaa !! ada lagi tau bukan setakat tu je!

                                                                

  • Sejuk apabila dipakai
  • Tidak jarang
  • ironless
  • Wudhu’ Friendly
  • Menutup aurat mengikut syariat
  • Simple dan bergaya , lebih yakin

IBU MENYUSU badan boleh pakai ker??
Of course la boleh . Dress ini mempunyai zip di bahagian dada. Memudahkan untuk ibu2 menyusu badan .

 

tak rugi tau nak bawa pi mana mana .. Mama Reen kalau pi jalan , paling suka pakai Orkid Cardress ni tau ! sebabnyaaa ~ senang je sarungg teruih huhu takpayah iron pun cantik dah 😍 so #qasreenalovers semuaa 🤗 Jangan lepas peluang untuk kekal hotss dimata abe2 hihihi ..

Mama Reen chawww dulu Byebye uollsss ❤❤

 



Categories
Uncategorized

BAJU MELAYU

Assalamualaikum haiii #qasreenalovers 🤗 Mama Reen nak tanya sikit la .. Apa ciri ciri lelaki idaman korang eh ? nak yang sado ke nak yang aww aww lembik tu 🤣 ehhhh hahaha .. Kalau tanya Mama Reen opkoslah Mama Reen nak yang tough gitu kikiki 😋 aip tak padan ada cuben Mama Reen ni!!  hahaha .. Mama Reen teringatla satu pantun ni

     cekak musang berbutang lima ,
     lima rukun didalamnya,
     lima petua dibawanya,
     lima tiang ditegakkan .

Haa mesti korang dah boleh agak kan apa yang Mama Reen nak habaqq harini 😁 apa dia tu ? cer bisik sikit ? alaa .. oklah harini Mama Reen nak habaq mai pasal ~ BAJU MELAYU  koleksi unggul khas untuk #qasmenlovers 🤗 Mama Reen excited sangat ni nak share kat korang special koleksi daripada butik Mama Reen  😎 korang tau tak nama baju melayu ni dimulakan sekitar 700 tahun dulu dan dipercayai diperkenalkan pada zaman empayar Melaka oleh Sultan Muhammad Syah (1424-1444) serta kaya dengan falsafah berbusana .

Ada 2 rekaan untuk baju melayu mengikut falsafah tau .. Satu Teluk Belanga dan Satu lagi Cekak Musang .. haa , apa macam mana Teluk Belanga tu ? Apa beza dengan Cekak Musang ? okayy , nampaknya #qasmenlovers dah tak sabar ni hihihi

Mama Reen simpulkan kat sini , Baju Melayu kedua dua rekaan ni ada falsafah tersendiri sebagai adat Orang Melayu. Barulah nampoknyaa lelaki sejati 😍 hihihi

ehhh, Mama Reen dah jauh melencong nii .. sebenarnya , Mama Reen harini nak share pasal Koleksi Baju Melayu berdesign Cekak Musang eksklusif keluaran butik Mama Reen ” HARRAZ & HARIZ ” . wahh ada 2 ke😍  ? yup opkos laa #qasmenlovers haa jangan kata design Baju Melayu je ada 2 . Mama Reen punya keluaran pun ada 2 tauu special untuk kome semuaaa #qasmenlovers

Perbezaan kedua-duanya simple je iaitu dari segi material. Mama Reen cuba ketengahkan koleksi baju melayu Cekak Musang & Slim Fit menggunakan dua material yang berlainan tauu . apa tujuan dia ? Tujuan utama pastinyanya , Mama Reen nak buat survey sikit dikalangan customer Mama Reen ni.. Bukan apa , sesetengah orang beli baju sebab kualiti material & ada juga beli baju sebab design dan harga semata mata 🤗



Koleksi Harraz & Hariz diperbuat daripada material yang berkualiti tinggi  Untuk Harraz , Mama Reen menggunakan material Arzue Satin dimana materialnya bersinar & agak lembut serta sedikit mahal berbanding material Hariz. Hariz pula daripada Dull Satin iaitu satin biasa yang tidak bersinar & kelihatan agak biasa. Walaupun daripada material yang berlainan tetapi fungsinya adalah sama . Jangan melepas peluang untuk grab tauu sebab Mama Reen akan menghadiahkan butang baju melayu FOC kepada semua pelanggan 😁 sebagai gift special untuk hangpa semua hihihi

Apa pulak benefit HARIZ & HARRAZ ni ?

    • kain sejuk dan mudah iron
    • tak mudah kedut
    • slim fit tampak lebih kurus
    • cekak musang beserta lima butang baju melayu
    • 22 warna unik menarik hati

Macam mana? awesome tak colour2 koleksi baju melayu by Qasmen nie? Merecik hawau kan? Bagi korang yang jatuh cinta dengan koleksi baju melayu dari Qasmen nie, korang boleh klik www.qasreena.my atau ke ig Qasmen @qasmenmalaysia 😉

okaylah , Mama Reen pergi dulu byeee 😋 #qasmenlovers #qasreenalovers

Categories
Uncategorized

SAKEENA CARDRESS

Assalamualaikum fanss Mama Reen ! #qasreenalovers 🤗 haa ni .. Mama Reen nak tanya satu ni .. korang suka collection kurung atau cardress ? kalau Mama Reen paling suka cardress 😍 heyyyyyyy ! cakap pasal Cardress , Mama Reen nak kenalkan dekat komee semua Cardress keluaran Tercantikk Mama Reen 😋 ha nak tau taknak tau ? hihi oklah .. Mama Reen kasi chance sikit tunjukk 👇

waa 😍 kenapa cantik sangattt Sakeena Cardress nii !! Combine warna pun nampak menawan sangattt !! Mama Reen cannot moveon haihh , Dah kali ke berapa dah ni Mama Reen jatuh cinta ni hm 😍🤩
APA YANG BEST Sakeena Cardress nie???
Mama Reen dah banyak kali pakai baju Sakeena Cardress . Panas ke tidak ? haa , jangan risau #qasreenalovers .. Tak rasa panas pun . Rileks jer. Bawak pakai pergi mana-mana pun boleh . Disebabkan baju ada 2 lapis , dalam sleeveless luar cardigan , ha Mama Reen siap bawak tidur tau lena je terbaring dekat kampung tidur pakai baju ni 😂😂 selesa betul . Jalan jalan pun senang je pakai cardigan dekat luar ha sarung je seluar dah siapp ! Mama Reen suka sangat !! 3 warna sekali Mama Reen kaut masuk wardrobe huhuhu 👇😋

apa syoknya Sakeena Cardress ?? hm jangan kata 1 je ehhh banyokkk!! 😲😲
Mama Reen panggil konsep cardress nie semuanya konsep 3 in 1.

1) Boleh pakai 1 set seperti dalam gambar. 2 pcs. Dress sleeveless cotton di dalam dan cardigan sarung di luar.
2) Boleh pakai cardigan sahaja bersama seluar jeans dan tshirt di dalam. Macam nie pun Mama Reen dah biasa pakai.
3) Pakai dress sleeveless sahaja di rumah. Tak panas. Selesa jer. (Macam Mama Reen tengah pakai sekarang sambil tengok tv) 😁😁

Kenapa QASREENA buat design konsep berbeza daripada yang lain macam ni ?
Sebab kami ingin mencipta sesuatu pakaian yang boleh menyelesaikan masalah pengguna dan boleh memudahkan pengguna😉

IBU MENYUSU badan boleh pakai ker??
Opkos la boleh. Dress ini mempunyai butang di bahagian dada. Memudahkan untuk ibu2 menyusu badan.

bukan sahaja dengan dress , malah korang punnn boleh pakai cardigan sahaja dengan seluar mengikut kesesuaian tauu !! 😋 Mama Reen dah grab korang bila lagi hihihi 😜
oklahh , Mama Reen dah habis bebel hari ni 🤗 pergi dulu uollss !! Janga lupa singgah website Mama Reen https://www.qasreena.my/ byebye #qasreenalovers ❤❤❤