#qasmencoolraya2018

#qasmencoolraya2018

Assalamualaikum #qasreenalover #qasmenlovers , hari nie Mama Reen nak perkenalkan produk lelaki dari Qasreena tapi untuk lelaki Mama Reen namakan dia Qasmen. Best tak dengan nama brand produk lelaki nie? Setakat nie Mama Reen mampu keluarkan koleksi baju melayu terlebih dahulu sempena musim perayaan ini. Bagi casual ware akan menyusul selepas musim perayaan nanti.

Untuk terulung kalinya, Mama Reen release baju melayu lelaki slim fit. Mesti rasa macam wowww kan? Slim fit tu.. asyik baju melayu ada pesak je kan. Kali nie tukar angin sikit, kita cuba lain dari yang lain. Walaupun baju melayu by Qasmen ini agak moden tapi ia masih mengekalkan identiti tradisional iaitu masih menggunakan leher berunsur “Cekak Musang”.

Mama Reen namakan koleksi baju melayu by Qasmen nie sebagai Harraz & Hariz Collection. Apa perbezaan antara koleksi baju melayu Harraz dan Hariz ni? Perbezaan kedua-duanya simple sahaja iaitu dari segi material. Mama Reen cuba ketenggahkan koleksi baju melayu Cekak Musang & Slim Fit menggunakan dua material yang berlainan. Tujuan utamanya, Mama Reen nak buat survey sikit dikalangan customer Mama Reen nie.. Bukan apa setengah orang beli baju sebab kualiti material & ada juga beli baju sebab harga semata-mata 🤗.

Kedua2 koleksi Harraz & Hariz diperbuat daripada material yang berkualiti tinggi cuma terdapat sedikit perbezaan pada kain tersebut. Untuk Harraz, Mama Reen menggunakan material Arzue Satin dimana materialnya bersinar & agak lembut serta sedikit mahal berbanding material Hariz. Hariz pula daripada Dull Satin iaitu satin biasa yang tidak bersinar & kelihatan agak biasa. Walaupun daripada material yang berlainan tetapi fungsinya adalah sama. Bagi koleksi Harraz dan Hariz ini, Mama Reen akan menghadiahkan butang baju melayu kepada semua pelanggan Mama Reen yang membeli kedua-dua koleksi tersebut.

Untuk koleksi baju melayu ini, Mama Reen produce sebanyak 23 colour yang memukau. Ok, Jom tengok 23 colour tersebut:-

Harraz

Light Purple

Pink

 

Turquoise

 

Belacan

 

Green

 

Magenta

 

Hariz

Army Green

 

Grey

 

Peach

 

Yellow Gold

 

ButterYellow

 

Salmon

 

Lavender

 

Indian Red

 

Baby Blue

 

Rose

 

Brown

 

Mint

 

Dark Grey

 

Purple

 

Dark Purple

 

Crocodile

 

Macam mana? awesome tak colour2 koleksi baju melayu by Qasmen nie? Merecik hawau kan? Bagi korang yang jatuh cinta dengan koleksi baju melayu dari Qasmen nie, korang boleh klik www.qasreena.my atau ke ig Qasmen @qasmenmalaysia.. Ok, Bye uoallss.. Mama Reen minta diri dulu ye 😍…

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *