Categories
Uncategorized

KESYHA CARDRESS BY QASREENA

Assalamualaikum #qasreenalovers

Mama Reen excited nak cerita pasal Keysha Cardress dari Qasreena Malaysia nie.

Kenapa nama dia CARDRESS?? Sebab konsep baju nie lain dari yang lain. Cardigan + Dress. Dress sleeveless di dalam dengan material cotton yang berkualiti. Tak panas. Dan cardigan sarung di luar material satin yang sangat berkualiti dan tidak panas.

APA YANG BEST material-material keysha cardress nie???
Kami ada menjual baju melayu material satin seperti keysha cardress nie dan husband dah pakai masa raya hari tu. Katanya best sangat. Tak panas. Selesa jer. Mama Reen dah banyak kali pakai baju keysha cardress nie. Dah pakai bawak balik kampung beraya dan kenduri. Rasa panas? Tak rasa panas pun. Rileks jer. Tak ada gelabah basah baju dah sebagainya. Siap terbaring dekat kampung tidur pakai baju nie. ?? selesa betul.

KELEBIHAN Keysha Cardress??
Mama Reen panggil konsep cardress nie semuanya konsep 3 in 1.
1) Boleh pakai 1 set seperti dalam gambar. 2 pcs. Dress sleeveless cotton di dalam dan cardigan sarung di luar.
2) Boleh pakai cardigan sahaja bersama seluar jeans dan tshirt di dalam. Macam nie pun Mama Reen dah biasa pakai.
3) Pakai dress sleeveless sahaja di rumah. Tak panas. Selesa jer. (Macam Mama Reen tengah pakai sekarang sambil tengok tv) ?? Kenapa QASREENA buat design konsep macam nie?
Sebab kami ingin mencipta sesuatu pakaian yang boleh menyelesaikan masalah pengguna dan boleh memudahkan pengguna.

IBU MENYUSU badan boleh pakai ker??
Of course la boleh. Dress ini mempunyai zip di bahagian dada. Memudahkan untuk ibu2 menyusu badan. Antara fast selling tau Keysha Cardress nie tau. Qasreena mempunyai lebih dari 5 design cardress. Boleh datang ke butik kami nanti tau. ??

 



Categories
Uncategorized

#qasmencoolraya2018

Assalamualaikum #qasreenalover #qasmenlovers , hari nie Mama Reen nak perkenalkan produk lelaki dari Qasreena tapi untuk lelaki Mama Reen namakan dia Qasmen. Best tak dengan nama brand produk lelaki nie? Setakat nie Mama Reen mampu keluarkan koleksi baju melayu terlebih dahulu sempena musim perayaan ini. Bagi casual ware akan menyusul selepas musim perayaan nanti.

Untuk terulung kalinya, Mama Reen release baju melayu lelaki slim fit. Mesti rasa macam wowww kan? Slim fit tu.. asyik baju melayu ada pesak je kan. Kali nie tukar angin sikit, kita cuba lain dari yang lain. Walaupun baju melayu by Qasmen ini agak moden tapi ia masih mengekalkan identiti tradisional iaitu masih menggunakan leher berunsur “Cekak Musang”.

Mama Reen namakan koleksi baju melayu by Qasmen nie sebagai Harraz & Hariz Collection. Apa perbezaan antara koleksi baju melayu Harraz dan Hariz ni? Perbezaan kedua-duanya simple sahaja iaitu dari segi material. Mama Reen cuba ketenggahkan koleksi baju melayu Cekak Musang & Slim Fit menggunakan dua material yang berlainan. Tujuan utamanya, Mama Reen nak buat survey sikit dikalangan customer Mama Reen nie.. Bukan apa setengah orang beli baju sebab kualiti material & ada juga beli baju sebab harga semata-mata 🤗.

Kedua2 koleksi Harraz & Hariz diperbuat daripada material yang berkualiti tinggi cuma terdapat sedikit perbezaan pada kain tersebut. Untuk Harraz, Mama Reen menggunakan material Arzue Satin dimana materialnya bersinar & agak lembut serta sedikit mahal berbanding material Hariz. Hariz pula daripada Dull Satin iaitu satin biasa yang tidak bersinar & kelihatan agak biasa. Walaupun daripada material yang berlainan tetapi fungsinya adalah sama. Bagi koleksi Harraz dan Hariz ini, Mama Reen akan menghadiahkan butang baju melayu kepada semua pelanggan Mama Reen yang membeli kedua-dua koleksi tersebut.

Untuk koleksi baju melayu ini, Mama Reen produce sebanyak 23 colour yang memukau. Ok, Jom tengok 23 colour tersebut:-

Harraz

Light Purple

Pink

 

Turquoise

 

Belacan

 

Green

 

Magenta

 

Hariz

Army Green

 

Grey

 

Peach

 

Yellow Gold

 

ButterYellow

 

Salmon

 

Lavender

 

Indian Red

 

Baby Blue

 

Rose

 

Brown

 

Mint

 

Dark Grey

 

Purple

 

Dark Purple

 

Crocodile

 

Macam mana? awesome tak colour2 koleksi baju melayu by Qasmen nie? Merecik hawau kan? Bagi korang yang jatuh cinta dengan koleksi baju melayu dari Qasmen nie, korang boleh klik www.qasreena.my atau ke ig Qasmen @qasmenmalaysia.. Ok, Bye uoallss.. Mama Reen minta diri dulu ye 😍…

#qasreenaglamraya2018

Assalamualaikum #qasreenalovers , Mama Reen ingin perkenalkan 14 koleksi #qasreenaglamraya2018. 14 koleksi nie sangat simple dan santai & yang penting memberikan kita keselesaan sepanjang berhari raya di rumah sanak saudara. Mama Reen ada koleksi Cardress, baju kurung, dress & suit.

KOLEKSI CARDRESS

Airis Cardress

Keysha Cardress

Jasmin Cardress

Batrisha Cardress

Orkid Cardress

Sakeena Cardress

Kesemua koleksi cardress by qasreena mengetengahkan cardigan 2 pieces iaitu cardigan + inner. Keistimewaan kesemua cardress ini adalah boleh digunakan 3 in 1.

  1. Boleh digunakan satu set agar kelihatan anggun dan menawan sepanjang hari.
  2. Boleh padankan cardigan dengan jeans, skirts, tshirt, palazo dan sebagainya. Jika korang ingin bergegas keluar dan tidak mempunyai masa untuk iron pakaian, korang cuma perlu sarung cardigan tersebut dengan apa-apa pakaian.
  3. Inner tanpa lengan pula korang boleh gunakan di rumah sama ada ketika menonton televisyen, tidur atau korang juga boleh padankan inner tersebut dengan sweater, jaket, blazer dan sebagainya.

KOLEKSI BAJU KURUNG

Marsha Kurung

Insyirah Kurung

Melina Kurung

Eva Kurung

 

Koleksi baju kurung by qasreena mempunyai 4 design iaitu 2 design plain & 2 design printed. Setiap design baju kurung ini mempunyai keistimewaan yang tersendiri. Dengan material yang berkualiti tinggi, pemakai akan kelihatan lebih santai dan elegant dengan outfit by qasreena. Koleksi baju kurung ini amat bersesuaian dengan korang yang simple tetapi mementingkan penampilan agar kelihatan menarik sepanjang hari. Apa yang paling menarik, printed Mama Reen tak ada kat tempat lain tau.. sebab Mama Reen design sendiri corak2 pada fabrik ?.. Seronok Mama Reen bila tengok orang suka dengan corak yang Mama Reen cuba ketengahkan nie..

KOLEKSI DRESS

Khayla Dress

Airene Dress

 

Untuk Dress pula, Mama Reen sempat keluarkan 2 design dress untuk raya kali nie. Walaupun dua design sahaja tapi… dress nie awesome tau!! Macam Khayla Dress nie 2 in 1, dress ni dia 2 piece.. korang hanya perlu pakai kain tu kat luar dan ia akan bagi effect flowy pada dress korang. Kalau korang yang tak suka kain tu, korang boleh pakai dress tu je, ia simple dan boleh dijadikan jubah sebab Khayla dress bersifat loose dan tidak jarang. Bagi Airene Dress pula, ia agak menarik kerana Mama Reen ketengahkan net kembang pada bahagian bawah agar ia kelihatan seperti tutu skirt dengan plated pada bottom dress. Effect plated akan menampakkan dress korang macam princes gitu?…

KOLEKSI SUIT

Camden Suit

Canary Suit

 

Koleksi suit raya nie pula Mama Reen bawakan ala2 klasik sikit.. ala, macam dalam cite Vacanda tu. Mama Reen cuba ketengahkan fringe sebagai subjek utama di dalam ke dua-dua design suit ini. Kedua-dua suit ini akan menampakkan korang lebih elegant dan stail. Apa yang penting, suit ala vacanda nie sesuai untuk office attire tau.

Ini sahaja perkongsian Mama Reen untuk sesi pengenalan koleksi #qasreenaglamraya2018. Kesemua design Mama Reen tampilkan dengan 3 warna yang menarik. ok, setakat itu sahaja Mama Reen membebel, Mama Reen mengundur diri dahulu.. Kalau berminat, jom walk in butik sekarang atau website untuk dapatkan koleksi raya ini. Untuk raya haji akan datang pun dah boleh grab sebab diskaun sekarang Up to 50% ?.

Keyra Suit by Qasreena

Assalamualikum #qasreenalover, Mama Reen kembali lagi nak membebel dengan korang nie.. Apa? Nak bebel apa? Mama Reen nak bercerita sikit nie, saat Mama Reen jatuh cinta. Bukan jatuh cinta dengan suami tau! Mama Reen jatuh cinta dengan Keyra Suit!! ❤❤❤

Dengan design yang simple tapi look gojes sangat tau!! Mama Reen jadi lemah lutut bila tengok Keyra Suit nie lepas siap dijahit. Terus Mama Reen grab semua colour masuk wardrobe ?. Husband Mama Reen pening wardrobe Mama Reen dah penuh!! Jadi Mama Reen nak kongsi keistimewaan Keyra Suit nie dengan korang!! Excited nak cite!! sebelum tu Mama Reen bagi korang tengok dulu rupa Keyra Suit nie macam mana…

Macam mana? lawakan? dah la sopan, lawa pulak tu… koleksi Keyra Suit nie memang laku keras, sebulan launch dah semput dah stok ?.

Apa Material apa? untuk Keyra Suit nie, Mama Reen menggunakan 2 jenis material yang berkualiti iaitu cotton dobi & heavy como crepe.. Apa panas ke tak? material Como crepe & cotton dobi nie bersifat lembut dan tidak panas, sejenis kain yang lembut dan apa yang penting ia less ironing ?.

Design Keyra Suit agak simple dan sempoi apabila di gayakan. Bagi korang yang suka kelihatan simple boleh gayakan Keyra Suit nie memang sesuai sangat. Selain dapat menjimatkan masa, korang juga akan kelihatan anggun sepanjang masa.

Disini Mama Reen sertakan sedikit maklumat mengenai Keyra Suit nie.

  1. Material: heavy como crepe & cotton dobby canvas
  2. Design: loose suit with two layer of sleeves
  3. Features: hidden zip in front and sleeves, Breastfeed friendly & wudhu’ friendly

Rosy Brown/ Light Pink

Red / Grey

Dark Blue/ White

 

Qeela Suit by Qasreena

Assalamualaikum #qasreenalover, korang pernah dengar tak peribahasa “Alah bisa, tegar biasa”? mesti korang pernah dengar kan? Apa yang korang faham dengan peribahasa tu? Ala.. Ok lah, Maksudnya benda yang kita rasa susah tu, kalau kita selalu buat korang akan rasa senang sangat. Tapi apa kaitan dengan fashion pulak kan?

Mama Reen bukan nak bebel pasal peribahasa tu tapi Mama Reen nak perkenalkan korang dengan satu suit nie. Bagi Mama Reen peribahasa nie sesuai digunakan dengan Qeela Suit. Kenapa Qeela Suit nak disamakan dengan peribahasa “Alah bisa, tegal biasa” pulak kan!! oklah, Mama Reen tanya korang!! Korang suka pakai colour blocking? Pengalaman Mama Reen handle customer 5 tahun nie, ramai yang tak yakin nak memakai colour blocking nie. Bagi diorang takot orang tengok pelik & malu untuk menonjol di khalayak tapi bila tengok orang pakai cantik pulak ?. Mama Reen dulu sebelum masuk bidang fashion pun macam tu jugak.. Nak pakai colour blocking takot2 lagi.. Takot orang gelak ?.. Bukan colour blocking je takot, nak pakai baju ada lace pun takot, takot orang pandang & kata kita over ?.

Qeela Suit nie, Mama Reen ketengahkan dengan colour blocking dan kombinasi colour yang agak stracking. Mama Reen ketengahkan 2 kombinasi warna dengan design yang agak unik.

Bila korang tengok gambar nie? Apa pendapat korang? Bagi Mama Reen, Qeela Suit agak menarik tau tapi ia hanya bersesuaian dengan orang yang yakin pada diri sendiri. Mama Reen bukan kata korang tak yakin, tapi tak semua orang yakin pada diri sendiri tau.. Asyik nampak orang lain je hebat.. Tak confident dengan diri sendiri. Kenapa Mama Reen kata Qeela Suit nie menarik? sebab suit nie daripada material 100% como crepe, design yang up to date, kombinasi colour lain dari yang lain, less ironing dan banyak lagi.

Design Qeela Suit juga amat sesuai bagi korang yang sukakan loose dan versatile. Walaupun design pada top Qeela Suit mempunyai belah di bahagian hadapan, tetapi ia tidak akan terselak apabila ditiup angin kerana pada bahagian tepi tersebut telah dikemaskan dengan jahitan bertindih agar tidak terbuka. Ia juga tidak kelihatan agak seksi kerana ia dipakai bersama palazo yang loose dan selesa apabila digajayakan. Apa yang penting, ia juga sesuai digayakan di pejabat. Ok, jom Mama Reen belanja 3 warna Qeela Suit yang letop gitu.

Maroon/ Light Pink

Grape/ Mint

Brown/ Light Blue

Kenapa Mama Reen kaitkan Qeela Suit nie dengan peribahasa “Alah bisa, Tegal biasa”? Mama Reen nak bina keyakinan diri dalam diri korang. Dalam hidup, kita kena yakin dengan apa jua yang kita buat. Walaupun pada mulanya agak jangal tapi bila kita dah terbiasa, kita akan rasa itulah kehidupan harian kita.

Ok dah Mama Reen merepek, Mama Reen mengundur diri dulu.. bye uoallsss ??.

Aisha Suit by Qasreena

Assalamualikum #qasreenalovers, korang suka tak outfit korang yang berunsurkan riben? Mama Reen suka sangat kalau outfit Mama Reen ada unsur2 riben nie, tak kira la blouse ke, seluar ke, cardigan ke.. bagi Mama Reen dia lawa dan Mama Reen boleh simpul riben tu ikot style yang Mama Reen suka. Tapi sekarang bukan Mama Reen nak membebel pasal riben nie.. Mama Reen nak bercerita sikit pasal outfit kesukaan Mama Reen yang satu nie, gojes sangat2 & ada unsur riben nie.. Tadaaaa.. Aisha Suit.

Lawa tak uoollss? lawakan? Nak tahu kenapa Mama Reen suka sangat Aisha Suit dari Qasreena nie? material dia tak payah iron langsung sebab material suit nie menggunakan material cotton dobi yang berkualiti tinggi. Dah la material tak payah iron, tebal & lembut lagi, sejuk je bila korang pakai. Apa yang penting ia mematuhi syariah tau. Bagi korang yang suka pakai pakaian melepasi punggung memang sesuai sangat. Selain menutup aurat, korang juga boleh bergaya sakan. Siapa kata wanita muslimah tak boleh bergaya? Tak kan nak berjubah je setiap hari kan? tak kisah la pakaian & design apa yang kita pakai asalkan ia tidak melanggar syariah islam.

Aisha Suit nie, Mama Reen tampilkan dengan 3 warna menarik. Walaupun menggunakan 2 gabungan warna tapi ia tetap awesome dan kelihatan elegant pada si pemakai. Apa tak tahu nak ikat riben? Korang jangan risau pasal riben tu.. Mama Reen dah kongsikan cara2 nak ikat riben nie di highlight story @qasreenamalaysia. Korang cuma perlu klik untuk tengok sahaja.

Kenapa Aisha Suit nie kena ada dalam wardrobe korang? sebab kalau ada emergency & korang tak ada casual atau cardigan yang tak payah iron nak di sarung, korang boleh sarung je Aisha Suit nie. Mudahkan? yang penting korang cepat (jimat masa) & kelihatan cantik sentiasa. Tak ada la asal kelam kabut je, korang mesti nampak selekeh. Penampilan tu penting bagi wanita & lelaki, betul tak?

Selain tak payah iron & ada riben yang awesome nie, Aisha Suit nie juga ada cuff dekat lengan so korang dah tak perlu nak pakai hand sock. Korang nak ambik wudhu pun senang kan? tak payah susah nak lipat lengan baju tu sampai ke siku ?. Bagi seorang ibu macam Mama Reen nie, mesti nak kena cari pakaian yang mempunyai nursing friendly kan? ye lah macam mana nak menyusu anak kan. Tak kan nak selak baju tu kan? jadi korang tak perlu risau dengan Aisha Suit nie sebab ia dilengkapi dengan nursing friendly & amat bersesuaian dengan ibu2 yang mempunyai anak kecil. Ok, jom Mama Reen belanja gambar2 Aisha Suit nie…

Rosy Brown/ Soft Pink

Grey/Dusty Blue

Horlick/Blue

Macam mana? Cantik tak combinasi warna2 yang Mama Reen pilih? Kalau korang berminat, korang boleh ke website Qasreena sekarang www.qasreena.my atau boleh ke instagram kami @qasreenamalaysia atau korang boleh hubungi team sale kami :-

https://wa.me/60197387556

https://wa.me/60198139579

https://wa.me/60198139589

Sekian sahaja perkongsian dari Mama Reen ?..

 

DIANA CARDIGAN by QASREENA

Pernah terfikir tak, duduk rumah tiba-tiba pos laju sampai, nak keluar beli burger depan rumah ke, emergency case berlaku, korang pakai baju tidur atau baju yang kurang sopan. Korang nak kena cepat nie, korang tak ada masa untuk iron baju.. ye lah, contohnya, anak dah meraung & berdarah sebab jatuh tangga, tak kan la korang sempat nak iron baju kan? mesti dah kelam kabut!! anak meraung lagi.. Tapi, takde casual wear yang sesuai dan pantas!!

Jangan risau, Mama Reen nak kongsikan cardigan yang meletops and flowy uolss dari Qasreena iaitu DIANA CARDIGAN .. nak tahu apa yang istimewa tentang Diana Cardigan ini adalah mempunyai labuh sehingga ke peha dan ia nya sangat sesuai pada wanita yang suka memakai pakaian yang labuh dan menutup aurat. Selain itu, bentuknya yang amat flowy di bahagian depan dan juga boleh digayakan bersama casual wear dan juga “long inner slip” .

Apa yang menarik tentang DIANA CARDIGAN adalah material Como Crepe dan juga Chiffon yang tidak panas, kain yang tidak melekat pada badan, less ironing dan juga easy washable.

Team qasreena mengundur diri ?..

7 Tips Pemakaian Bagi Wanita Bertubuh Kurus Agar Kelihatan Berisi

“Kurus”, “Gemuk”, “Keding”, “Tembam” antara perkataan yang boleh buat gaduh dengan kawan-kawan kan? Sapa pernah kena? Kita geng!! Ye lah… bila kurus di ejek keding, bila berisi sikit di ejek gemuk… apa pun itulah lumrah kehidupan. TAPI!! menerusi pemakaian dapat memberikan effect kurus dan berisi kepada si pemakai. Ok di sini Mama Reen nak kongsi tips pemakaian untuk nampak berisi bagi korang yang selalu sangat kena ejek keding tu.. hahaha..

1. Pakai pakaian berlapis
Pakai pakaian berlapis nie bukan bermaksud korang kena pakai pakaian banyak lapis plak.. kang pitam korang tak boleh nak bernafas. Maksud Mama Reen pakai pakaian yang berlapis macam yang korang biasa pakai. Kalau korang pakai tshirt, korang akan padangkan dengan cardigan atau pun jaket. Cara macam nie akan membantu korang nampak lebih berisi, tak ada la korang asyik kena ejek keding tu.. silap hari bulan orang tanya plak, makan apa semakin berisi. Senyum melebar la korang kan? Hahaha.. tapi korang jangan pakai pakaian besar plak semata nak nampak besar. Baju besar akan membuatkan korang tengelam dan menampakkan korang lagi kecil.. hahahaha.

Naura Cardigan by Qasreena

2. Pakai pakaian yang lebar
Bagi korang yang kurus nie, korang kena elakkan daripada memakaian pakaian yang boleh menyebabkan korang nampak lagi kecik. Terutamanya korang kena elakkan daripada pakaian berbentuk V-neck kerana ia lebih sesuai dengan individu yang berisi bagi memberikan effect kurus kepada pemakai. Bayangkan, korang dah kurus tapi korang pakai plak baju yang boleh menampakkan korang kuruS, semakin berganda la gelaran keding korang tu. jangan marah na!! Mama Reen gurau je.. hahaha

3. Pakaian two pieces
Korang tahu tak kenapa Mama Reen kata korang kena pakai pakaian yang two pieces nie? Kalau korang pakai dress yang one pieces tu korang tak ada beza dengan papan, sebab nampak sebaris je (sekeping) sekata. Fungsi pakaian two pieces nie akan menampakkan lengkuk tubuh korang. Mesti korang kata aurat, mana boleh nampak bentuk badan kan? Maksud Mama Reen bukan suruh korang pakai pakaian ketat, korang boleh pakai blouse dan slack sebab dengan cara tu korang akan kelihatan berisi. Nampak la juga shape tu. Klau korang pakai sekata memang nampak rata. Fahamkan maksud Mama Reen??

Suraya Blouse by Qasreena

4. Kenakan pakaian bersaiz medium
Mentaliti korang kalau kurus mesti nak pakai saiz paling kecil, sebab apa? Sebab nak selesa. Korang tau tak yang sebab korang pakai baju kecil tu menyebabkan korang di label sebagai keding. Pakaian saiz kecil hanya akan menampakkan tulang-tulang korang. So untuk selamat, korang haruslah memakai pakaian bersaiz medium.

5. Pakai Pakaian bermotif Horizontal
Bagi korang yang bertubuh kurus, korang digalakkan memakai pakaian bermotifkan horizontal atau bercorak besar. Corak horizontal dan corak besar dapat membantu korang kelihatan berisi tanpa perlu berasa stress untuk menaikkan berat badan korang yang sememangnya susah nak membesar tu.. hahaha.. korang juga kena elakkan pakaian bercorak vertical dan bercorak kecil kerana corak sedemikian hanyalah sesuai digayakan bagi mereka yang berbadan berisi. Corak vertical ini akan memberikan effect kurus kepada pemakai.

Luna Kebaya Peplum by Qasreena

6. Gayakan dengan blazer yang tidak terlalu Panjang
Jika korang nak pakai blazer, Mama Reen nasihatkan korang jangan la pakai blazer yang besar atau terlalu Panjang sebab ia akan menampakkan penampilan korang tak kemas. Seeloknya blazer tu pakai yang atas pinggan, ia akan menampakkan korang lebih anggun dan boleh memberikan effect kepada tubuh korang, antaranya bahu korang akan kelihatan lebar dan shape. Baru perfect!!

7. Siluet dress
Perempuan ni suka sangat melaram dengan dress. Ni tips penting dari Mama Reen, kalua korang nak pilih dress pastikan korang cari dress yang ada style sikit. Jangan la pakai dress yang straight je, korang akan nampak sekeping dan keding. So korang haruslah memilih dress yang ada design peplum dan ruffle. Fungsi peplum dan ruffle akan menampakkan korang lebih anggun dengan alunannya. Ia juga akan menampakkan shape pemakai. Tak ada la korang nampak kurus sangat.

Itulah 7 tips dari Mama Reen untuk korang yang selalu kena ejek kurus tu. Semoga bermanfaat untuk korang semua. Sekian