Asymmetrical design

Design asymmetric masih lagi trendy musim ini dan salah satu kegemaran Mama Reen. Bayangkan yang korang semua tengok sekurang-kurangnya seorang wanita yang berpakaian dengan pakaian asymmetrical, ianya trend terkini dan sekarang salah satu pakaian yang paling popular. Mama Reen fikir mereka mempunyai gaya kreatif dan sangat muda. Ia direka dalam gaya yang berlainan untuk setiap majlis, seperti casual outfit, cocktail dress dan evening dress. Bercakap tentang warna, yang paling popular adalah neon colors, pastel and candy, neon yellow ,ianya salah satu daripada kebanyakan warna paling hot.

Jom kita tengok kelebihan pakaian asymmetric dan apa yang ia boleh lakukan untuk gaya korang.

Kenapa Mama Reen suka sangat asymmetric dan fikir ia akan kelihatan menarik untuk korang juga?
Berikut adalah 5 sebabnya:

  • Pakaian asymmetric dan tops serta-merta akan menambahkan satu arty vibe kepada pakaian korang.
  • Di reka lebih edgy dan menampakkan lagi elemen muda.
  • Di reka dengan garis menegak yang menarik yang memberikan kesan langsing dan memanjang.
  • Pakaian asymmetric dan tops sangat sesuai dipakai dengan seluar jeans dan palazo dan boleh menjadi cara terbaik untuk menyembunyikan perut.
  • Ia di reka dengan bahagian layer yang perfect kerana ia akan membolehkan beberapa layers lain untuk ditunjukkan.



MARWA BLOUSE by QASREENA

“Alah membeli, menang memakai” peribahasa ini sesuai digambarkan pada Marwa Blouse kerana material yang digunakan iaitu como crepe yang mempunyai high quality dan juga Qasreena sangat mementingkan kualiti material kain produknya.

Apa yang istimewa tentang Marwa Blouse by Qasreena mempunyai design yang kembang dan effect flowy mampu menampakkan lagi effect kurus dan juga mempunyai “invisible zipper” di depan blouse. Terdapat 3 pilihan warna yang cantik iaitu buttercream, red dan peach. Selain itu, Marwa Blouse menggunakan material como crepe yang berkelebihan seperti:

  • material yang lembut dan selesa
  • tidak panas apabila dipakai (sangat sesuai dijadikan pakaian)
  • material kain yang tidak jarang dan tidak melekat pada badan
  • “less ironing”
  • “easy washable”

Marwa Blouse boleh dipadankan dengan Palazzo, Skirt dan juga Pants yang sesuai. Untuk kelihatan lebih menarik dan “fresh” pilih “bottom” yang bercorak dan mempunyai design yang sesuai dan juga trending. Qasreena sentiasa mengupdate design baharu dan juga memberi kelainan di setiap koleksi …………………

Buat fans Mama Reen & Qasreena Collection, kalian boleh mendaftar membership untuk mendapatkan diskaun sebanyak 10% bagi setiap pembelian koleksi blouse by Qasreena. Setiap pendaftaran dikenakan bayaran RM10 sahaja bagi tempoh setahun (membership). Jangan risau yaa, kalian juga akan diupdate melalui email dan juga whatsapp di setiap keluaran baharu oleh Qasreena Collection dan tidak ketinggalan untuk grab setiap koleksi Qasreena tau!!

 

 

 

 

ADRESIA TUNIC BY QASREENA

Sebut tentang Tunic apa akan ada di minda anda? Tunic adalah lebih sinomnim dengan pakaian longgar yang menutupi dada, bahu, dan punggung. Baju ini bisa berlengan atau tanpa lengan, dan panjangnya sampai di pinggul atau hingga di atas lutut. Betul tak mama reen teka ini? kini, Rekaan tunic juga telah pelbagai dan oleh sebab itu mama reen juga tidak terlepas untuk mereka satu design tunic untuk memberi peluang untuk anda semua menggayakannya dengan yakin serta kelihatan elegan saja! iaitu Adresia Tunic.

Oleh kerana mama reen sentiasa mementingkan kualiti, kali ini mama reen telah reka Adresia Tunic dengan menggunakan kain high kualiti Cotton di mana material kain sangat lembut dan sejuk, tidak serap peluh dan sangat sesuai untuk dijadikan pakaian kerja anda setiap hari, nak lagi matching dengan Seluar, skirt mahupun palazzo yang menjadi kesukaan ramai kini.

 

Adresia juga menjadi pilihan ramai kerana cutting jelas memberikan effect kurus di mana dapat memberi keyakinan kepada pemakai di samping ropol yang dibina di bahagian hadapan untuk diperlihatkan seolah ianya ropol tudung anda walhal ianya adalah bahagian baju Adresia Tunic tersebut. Cantik kan? mengenakannya Adresia Tunic dengan tudung plain saja sudah memadai kerana effect ropol tersebut sangat memberi kesan kepada si pemakai. Antara kelebihan lain Adresia Tunic ialah

  • BF friendly
  • Wudhu Friendly
  • Kain lembut dan sejuk
  • Tidak mudah remok, iron less
  • Cutting effect kurus
  • effect ropol nampak elegan gitu

Senangnya bila ada Adresia Tunic dalam almari kan? bila ada event-event sangat sesuai sangatlah! mama reen memang suggested sangat iolls. Apa lagi untuk anda yang ingin dapatkan boleh usha di www.qasreena.com yaa, blouse elegant and vogue lain juga ada.

#ootdqasreena

#qasreenalovers

#Teamqasreena2k18

#qasreenaraya2k18

RANIA BLOUSE by QASREENA

Gaya trendy serta Ranggi merupakan pilihan muslimah. Kini,mereka tidak lagi gentar untuk menggayakannya kerana setiap rekaan pastinya memberikan keyakinan kepada sesiapa sahaja si pemakai. Jenama muslimah Collection juga dah banyak, tetapi itu bukan penghalang untuk mama reen untuk mengeluarkan design blouse gaya trendy yang mana direka lain dari blouse lain iaitu Rania Blouse by Qasreena.

Kenapa lain daripada lain? kerana design Rania blouse direka dengan potongan serong seperti gambar bawah ini,

Selain itu, effect kurus yang diletakkan menyebabkan Rania blouse menjadi pilihan kerana mampu memberikan keyakinan kepada si pemakai. Rania blouse ini juga sangat mudah untuk digayakan kerana boleh mix and match dengan apa sahaja keselesaan anda seperti seluar jeans, slack, palazo mahupun skirt. Mudah kan? mama reen paling suka sebab stylo gitu!

Kualiti kain juga memang dijaga, mama reen gunakan jenis material high kualiti cromo crepe dengan jahitan kemas, serta kelebihan lain:

  • Tidak jarang
  • ironless
  • BF friendly
  • Wudhu Friendly
  • Bersetyle, stylo dan memberi keyakinan

Pilihan warna yang digunakan oleh Rania Blouse ialah Misty Rose, Rosy Brown dan Tiffany Blue yang mana warna-warna ini mudah kiranya untuk mix and match dengan apa sahaja tudung serta seluar mahupun skirt anda di rumah itu. Trendy gitu kan? berminat bolehlah usha-usha di website Qasreena.com ya!

 


#teamqasreena2k18 undur diri ya 🙂

Tips pemakaian ketika Melancong

Wanita kini sangat bijak bergaya, mereka juga lebih bijak untuk ‘mix and match’ sehinggakan pakaian tersebut dilihat sangat vogue dan menawan sekali terutama ketika ke majlis-majlis atau pun sambutan tertentu. Tidak lupa juga pakaian yang mereka gayakan ketika melancong sama ada dalam mahupun luar negara. Namun begitu, sesetengah wanita masih dilihat ada yang keliru apa yang perlu digayakan dan sesetengah pula ada yang terpaksa membeli pakaian baru kerana pakaian yang dibawa tidak sesuai apetah lagi selesa. Kan dah membazir betul tak? Sebab itu mama reen nak kongsi sikit tips pakaian apa yang sesuai dan patut awak bawa ketika melancong selain dapat jimatkan ruang beg takdelah ualls pening dan rasa nak bawa satu almari. Di bawah sedikit tips untuk anda, semoga serba sedikit dapat membantu!

1. Kasut yang selesa

Memandangkan banyak berjalan, anda perlu memilih kasut yang paling selesa dan tidak menyakitkan kaki. Elakkan memakai kasut yang bertumit tinggi kerana boleh menyebabkan kaki melecet dan sakit tulang belakang.

2. Kemeja-T tidak berkedut

Selesa, kemas dan sesuai untuk sebarang tempat dan acara. Tidak perlu bersusah-payah seterika untuk tampil kemas bergaya.

3. Gaun labuh

Sesetengah destinasi misalnya pergi ke pantai memerlukan anda bergaya santai dan selesa melangkah. Gaun labuh fabrik ringan dan selesa sesuai digayakan di kawasan pantai dengan tiupan bayu menyegarkan.

4. Cardigan

Anda patut membawa cardigan kerana boleh digunakan untuk menghangatkan tubuh dalam cuaca sejuk selain boleh gayakan bersama gaun, t-shirt lengan pendek anda.

5. Pakaian Longgar

Bagi memudahkan anda untuk bergerak dengan lebih bebas, adalah baik sekiranya anda tidak memakai pakaian yang ketat dan disarankan memakai pakaian yang longgar serta menyerap peluh agar percutian anda berjalan dengan lancar.

6. Hijab ringkas

Hijab yang ringkas adalah amat digalakkan lebih-lebih lagi dengan jadual perjalanan dan aktiviti percutian yang kadang kala mungkin agak padat, jadi adalah lebih baik menggayakan hijab dengan lebih ringkas, ini adalah untuk keselesaan anda, dan mudah bergerak ketika anda sedang beraktiviti.


Credit : https://www.bharian.com.my/wanita/fesyen/

Credit : https://blog.my-baju.net

 

 

Hasya Blouse by Qasreena

Hasya Blouse ialah pakaian casual yang mengetengahkan rekaan moden dan selesa untuk digayakan terutama bagi anda yang ingin menggayakan sesuatu yang berlainan tetapi masih simple dan cantik. Menggayakan Hasya Blouse sebenarnya sangat mudah kerana Hasya Blouse sesuai digayakan dengan apa sahaja sama ada palazzo, pants mahupun skirt.

Hasya Blouse juga direka dengan mnggunakan jenis material Como Crepe yang berkualiti tinggi dengan jahitan yang kemas, tidak melekat, dan tidak mudah remok menyebabkan sekali gosok boleh pakai satu hari tanpa perlu risau remok yang akan kurangkan kemasan diri pemakai. Tambah lagi, effect kurus yang dicipta pada baju akan lebih memberi keyakinan kepada sesiapa sahaja si pemakai. Jadi anda tak perlu risau lagi

Hasya Blouse ini wajib ada dalam almari anda! Sebab apa? bagi mama reen sebab mama reen nak cepat! hehe so senang mama reen tak gosok pun nampak elok je ha! Cantik pun cantik plus ada yang memuji mama reen tau! hehe mama reen pun apa lagi cakap pergi haa dekat www.qasreena.com banyak lagi koleksi cepat siap! huhu lepasni segala penyelesaian ada di sini! tak pandang lain dah.

 

Team Qasreena nak undur diri dah. Ops sebelum tu mai la singgah website qasreena.com okay? cuci mata tu bukan apa hehe. bye!

QASREENA MYRA BLOUSE

Macam mana anda bergaya simple tapi tetap vogue and look elegent?

Kalau macam mama reen banyak-banyak blouse mama reen pilih Myra Blouse.

Kenapa Myra blouse? Sebab Myra blouse di reka simple tapi sebab dia ada kain double layer yang labuh dan flowy di bahagian bawah nampakkan muslimah elegent gitu, lebih lagi pakai bersama seluar slack, butik qasreena jean atau palazo. Nampak macam wanita berkerjaya gitu!

 

Myra blouse ini didatangkan dengan material Como Crepe dan Chiffon yang berkualiti tinggi dengan jahitan yang kemas, tidak melekat, mudah dipakai, dan senang digosok. Nak lagi? pemakai mesti puas hati sebab kain sejuk dan sesuai digayakan untuk apa-apa majlis tau terutama anda yang busy tu banyak betul event haa memang sesuai sangat.

mesti anda terbayang kan? series memang look so class and elegant lah!

 

Myra Blouse direka dengan material yang sangat berkualiti sebab mama reen memang pentingkan kualiti dan tambah pula dengan pilihan 5 warna elegant dan senang di masukkan dengan seluar atau mana-mana tudung. Myra Blouse juga

  • Tidak panas
  • tidak jarang
  • WUDHU’ friendly
  • Labuh sehingga lutut
  • Effect flowy dan kurus gitu

Berminat pula nak tengok lagi kan? pergi je website www.qasreena.com atau boleh borak-borak dengan sales team qasreena http://fatiy.qasreena.my atau http://nabilah.qasreena.my atau nak walk in butik pon boleh ya setiap hari buka 11 pagi hingga 9 malam okay.


Team Qasreena undur diri ya!

 

 

OPEN HOUSE CLEARANCE SALE

hello hello Qasreena lovers ! assalamualaikummm .
korangggg , Mama Reen ada good news !!! Mama Reen tak shabar nak habaq mai ni kat korang . Super tiptop TERBAIKKK ! huhuhu .

NAK TAU APAKAH IA ? jeng jeng jeng

 

yeayyhhh ! kalau korang nak tau , Qasreena butik akan adakan CLEARANCE SALE BESAR-BESARAN tau pada 7 & 8 julai niii !! ha excited takk excited semua ni ?? huhu .. Clearance sale akan diadakan 2 hari je tau .. 2 HARI SAHAJAAAAAA !! so korang kena grab awal-awal .. jangan lepaskan peluang yang adaaa ni tauu .. hehhehe ..oh iyee ! korang mesti nak tau jugak kan collection ape yang tengah dibuat sale tiptop ginii ? sat naa Mama Reen kasi chak chak sikit hihihi …

COLLECTION BAJU MELAYU LELAKI

 

 

HARIZ dan HARRAZ . hehe sedapkan nama collection baju melayu kami .. tak kalah jugak jenis kain dia tauu .. kedua duanya kain satin . mudah gosok and tak mudah keduttt woo best best best ! hahah .. oh lupaa , setiap pembelian akan dapat gifts jugakk , gift percuma freshh dari ladang tauu .. hihihi .. setiap pembelian akan dapat sepasang butang baju melayu percumaa .. yeayyyhhh ~jangan tunggu lama lama tau .

 

 

COLLECTION BAJU RAYA WANITA

 

 

 

COLLECTION SUIT

 

 

 

COLLECTION BLOUSE

 

 

COLLECTION CARDIGAN

 

yeayy habis sudah ~ so korangg ,, JANGAN LUPA GRAB YE ! SEBELUM STOK HABIS ! banyak tauu potongan harga sehingga 50% uallss . so happyy !!!! cepat cepat okies sekalian lovers datang beramai-ramai .. siapa cepat dia dapat tauu ! boleh membeli sambil berjoli untuk raya haji jugaaaa ! kuikuikui .

lots of love from Mama Reen ,

love you alls .

6 Koleksi Terbaru Cardress (Cardigan + Dress) by Qasreena

Assalamualaikum semua.. Dulu korang pernah dengar pasal Naura Cardigan je kan? untuk pengetahuan korang Naura Cardigan masih available dan Mama Reen sentiasa Restok setiap bulan atas permintaan yang tinggi. Tapi hari nie Mama Reen bukan nak membebel pasal Naura Cardigan tapi pasal Cardress!!

Korang tau ke Cardress tu apa? mesti tak pernah dengar kan? Apalah Cardress nie kan? Meh nak habak!! musim raya nie Mama Reen keluarkan koleksi terbaru raya.. jadi Mama Reen pun keluarkan lah 6 koleksi Cardigan two pieces dengan inner di dalam.. ala-ala dress gitu.. di sebabkan Cardigan & dress di gabungkan, Mama Reen pun terfikir nak namakan dia Cardress.

Apa yang menarik tentang 6 koleksi Cardress Mama Reen nie, sebab semuanya mempunyai design yang berbeza dan yang paling penting design nie Mama Reen design sendiri!! bangga kan? xdak tempat lain tau!! yang paling penting lagi tau kenapa? kalau korang beli Cardress nie, korang tak menyesal sebab banyak fungsinya.. Mama Reen bagi cadangan ye!! korang boleh pakai sepasang satu set, korang boleh gayakan cardigan dengan jeans & tshirt atau dengan skirt.. atas kreativiti je lah senang dan ikot keselesaan korang. Mudah sangat tau!! tengah kelam kabut bangun lambat nak hantar anak sekolah, sarung je baju tidur dengan cardigan tu, dah boleh hantar anak ke sekolah, confirm nampak cantik.. oppss, Mama Reen selalu sangat kelam kabut nak bersiap, ada baby faham-faham la kan.. nak melawa pun susahkan. Tapi jangan risau, dengan Cardress nie, tak cukup masa pun mudah je nak nampak cantik. Sarung je terus nampak lawa. Bagi yang ada baby macam Mama Reen tak usah pening fikir nak menyusu anak sebab semua cardress Mama Reen nie “Nursing Friendly” tau.

Koleksi 6 cardress Mama Reen namakan dengan nama yang awesome!! Airis Cardress, Kesyha Cardress, Sakeena Cardress, Jasmin Cardress, Orkid Cardress dan Batrisya Cardress.

Airis Cardress

Kesyha Cardress

Sakeena Cardress

Jasmin Cardress

Orkid Cardress

Batrisya Cardress