Pemilihan Warna Pakaian Untuk Digayakan

PEMILIHAN WARNA PAKAIAN

Basic things yang perlu anda tahu dalam pemilihan pakaian ialah memilih warna yang sesuai dengan kulit. Sekiranya anda berkulit cerah pastilah mudah memilih warna pakaian yang sesuai, tetapi bagaimana jika anda memiliki kulit berwarna gelap? Jadi sekarang, semak tips yang Mama Reen share ni supaya anda tidak salah memilih warna.

  • Jika anda berkulit cerah (putih) jangan sesekali mengenakan warna-warna pastel seperti coklat muda, biru muda atau pink.
  • Jika anda berkulit kuning langsat, warna yang terbaik ialah warna-warna tropika seperti jingga, hijau, merah, kuning dan biru.
  • Jika anda berkulit sawo matang pilihlah warna ungu, oren atau merah hati agar anda kelihatan lebih menarik.
  • Jika anda berkulit gelap, warna-warna tanah yang lembut merupakan pilihan yang tepat untuk anda.
Rania Blouse by Qasreena Malaysia

JANGAN LUPA

Sesuaikan warna dengan karakter. Kalau anda ingin menyerlahkan sifat feminin, pakailah pakaian yang terdiri daripada warna-warna pastel. Sebaliknya, jika ingin ingin menarik perhatian orang ramai, pilih pakaian yang berwarna terang.



Untuk menghadiri majlis formal, warna pakaian bagaimana yang sesuai untuk digayakan? Bagi majlis formal , haruslah megikut etika code majlis atau megenakan padanan yang sopan tetapi begaya. Dari segi pemilihan warna, anda boleh megunakan earth colour dan di kombinasi dengan warna-warna selamat. Disini saya beri contoh colour , anda harus memilih satu main colour seperti , brown, ivory, dusty green, grey, dan di kombinasikan dengan warna seperti putih , blueblack , bagi menampakkan gaya anda lebih formal & agak ‘cool’ bila muncul di majlis rasmi. Sebagai tips tambahan, pemilihan warna untuk sesuatu gaya haruslah tidak melebihi dari 3 tone colour dan jangan sesekali ‘jump’ colour yang telampau kontra dengan main colour untuk digayakan.

Marwa Blouse by Qasreena Malaysia

Team Qasreena mengundur diri!

 

Tips Penjagaan Pakaian Bermanik

Manik dan wanita seolah-olah tidak dapat dipisahkan. Kebanyakan wanita amat menyukai baju yang mempunyai manik kerana manik boleh memberikan impak yang lebih ELEGAN dan FEMININ kepada si pemakai.

Jadi disini Mama Reen nak share sikit tips untuk anda semua tentang penjagaan pakaian yang bermanik supaya baju korang tak cepat rosak & lusuh.

Jika anda memakai minyak wangi, pastikan semburan minyak wangi tersebut tidak dilakukan secara direct atau terus ke material kristal dan manik. Kerana sifat minyak wangi yang beralkohol mampu mengikis lapisan luar permukaan manik dan kristal anda. Lama kelamaan, bukan sahaja kristal dan manik anda akan pudar, tetapi ia turut merosakkan jahitan sulaman yang telah dilakukan.

Thalia Kurung by Qasreena Malaysia

Jangan merendam pakaian berkristal atau bermanik terlalu lama. Apatah lagi jika anda merendamnya dengan menggunakan sabun dan peluntur. Pastikan pakaian bermanik dan berkristal tidak direndam semalaman, sebaliknya, anda harus terus mencuci dan membilas pakaian tersebut.

Jika anda ingin menggosok pakaian bermanik dan berkristal, pastikan anda menggosok pakaian terebut secara terbalik. Ini kerana muncung seterika yang tajam, adakalanya boleh merosakkan jahitan manik dan kristal di fabrik anda. Cara yang terbaik, jika anda mempunyai seterika wap (iron steam), gunakannya untuk menggosok pakaian tersebut.

Fatima Kurung by Qasreena Malaysia

Senangkan nak jaga pakaian yang bermanik ni? So balik kerja kejap lagi boleh terus cuci baju yang bertimbun tu! Itu sahaja dari Mama Reen untuk minggu ini. Selamat Hari MALAYSIA!

Team Qasreena Malaysia mengundur diri!



Categories
Uncategorized

Naura Cardigan By Qasreena

Naura Cardigan adalah cardigan labuh yang menjadi trademark bagi Qasreena. Naura Cardigan mempunyai 9 warna yang MENARIK dan bakal MEMUKAU setiap mata yang memandang. Antara 9 warna Naura Cardigan ialah Black, Charcoal Brown, Dark Grey, Dark Plum, Emerald Green, Maroon, Navy Blue, Sweet Tofee dan warna yang TERBARU Naura Cardigan ialah Rosy Brown.



Kalau korang nak tau, Naura Cardigan ni adalah HOT SELLING item kat Qasreena sebab potongan cardigan labuh ni sendiri yang boleh menampakkan efek KURUS selain tu memang sesuai untuk ibu-ibu yang nak bersiap dengan CEPAT, kalau tak encik suami penat menunggu kita siap lama sangat. Siapa yang pernah try Naura Cardigan ni memang tak menyesal, siap repeat order lagi. NO REGRET!

Kat sini Mama Reen selitkan gambar Naura Cardigan yang GOJES tu! So sila enjoy dulu okey gais.

Pemilihan material untuk Naura Cardigan amat dititikberatkan kerana Qasreena mementingkan keselesaan untuk si pemakai. Cardigan Labuh ini mempunyai ciri-ciri yang sangat MENEPATI keinginan pembeli kerana;

  • Menutup aurat
  • WUDHU’ friendly
  • Zip hadapan (sesuai untuk ibu yang menyusukan anak)
  • Selesa & mudah digayakan
  • Material como krepe jenis berat, sesuai dengan potongan cardigan yang nampak jatuh apabila dipakai.



Jadi jangan lupa untuk DAPATKAN Naura Cardigan di website kerana sekarang Qasreena tengah open PRE-ORDER sehingga 11 Sept 2017 dan boleh dapatkan DISKAUN sebanyak 10% bagi pelayar yang pertama kali mendaftar di website Qasreena.

Team Qasreena mengundur diri!